Onze producten

Akkerpaddenstoel


De akkerpaddenstoel wordt gekenmerkt door een lichte anijssmaak. In de volksmond wordt de akkerpaddenstoel dan ook wel de anijschampignon genoemd. De akkerpaddenstoel is uitermate geschikt voor verschillende salades en soepen, dankzij de lichte anijstonen. Het geeft gerechten dan ook een bijzondere diepgang.De akkerpaddenstoel is een steeds populairder wordende champignon die niet alleen binnen de restaurants te vinden is, maar ook steeds vaker in de thuiskeuken gebruikt wordt. Het uiterlijk van de akkerpaddenstoel is niet heel opvallend. Hij heeft zijn populariteit dan ook vooral te danken aan zijn verfijnde smaak, die een simpel gerecht tot iets speciaal kan maken.De akkerpaddenstoel kan 48 uur worden bewaard binnen de koelkast, maar gedijt nog beter bij een temperatuur van rond de 2 graad. Zo wordt de smaak nog langer behouden en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

Lees meer

Amandelpaddenstoel


De prestigieuze amandelpaddenstoel beschikt over een intense amandel en anijssmaak. De tonen van amandel en anijs geven de amandelpaddenstoel zijn eigen unieke karakter en geven een gerecht direct een verfijnde smaak.De amandelpaddenstoel wordt niet enkel gewaardeerd om zijn smaak. Ook de farmaceutische industrie maakt dankbaar gebruik van de geneeskrachtige elementen die verwerkt zitten in de paddenstoel. Zo versterkt de amandelpaddenstoel je immuunsysteem met zijn vele vitamines en mineralen. Na de herontdekking van de amandelpaddenstoel in de jaren 60 is er meer dan 50 jaar onderzoek verricht, waaruit gebleken is dat de amandelpaddenstoel een bewezen positief effect heeft op het menselijk immuunsysteem.In Japan wordt de amandelpaddenstoel zelfs gebruikt in de behandeling tegen kanker. Het onderzoek hiernaar is in het westen nog gaande, waardoor de paddenstoel in Europa en Amerika vooral genuttigd wordt voor het versterken van het immuunsysteem.

Lees meer

Beukenzwam (bruin)


De beukenzwam is in Nederland een vrij nieuwe paddenstoel die slechts sinds enkele jaren in Nederland geteeld wordt. De bruine beukenzwam wordt in het licht gekweekt, dit in tegenstelling tot zijn witte tegenhanger. De witte beukenzwam wordt namelijk in het donker gekweekt.Een beukenzwam groeit als een grote bundel van kleinere paddenstoelen. De geur en smaak van de beukenzwam zijn diep, intens en heerlijk herfstig. De aardse smaken van de beukenzwam komen tot zijn recht in verschillende soepen, salades en vele andere gerechten. Zowel het dak als de steel van de beukenzwam zijn eetbaar. Traditioneel wordt de beukenzwam gegeten in diverse visgerechten. De beukenzwam blijft het best bewaard in combinatie met zijn voedingsbodem. Bij consumptie mag deze verwijderd worden. De beukenzwam mag warm gegeten worden, koud is de paddenstoel bitter van smaak en moeilijk verteerbaar.

Lees meer

Beukenzwam (wit)


Het broertje van de bruine beukenzwam is de witte beukenzwam. De bruine en de witte buikenzwam kennen in smaak vele overeenkomsten. De witte beukenzwam is te herkennen aan zijn veel lichtere kleur en smaak. Doordat de beukenzwam in het donker groot is geworden is deze iets anders van structuur en smaak, de witte variant is lichter in kleur en smaak dan de bruine beukenzwam.De diepe aardse smaak van de bruine beukenzwam is iets minder grof aanwezig bij de witte beukenzwam. De afweging in de bruine of witte beukenzwam kan dan ook gemaakt worden in zijn kleur en smaak. De vorm en texturen van de beide soorten beukenzwammen kennen wel vele overeenkomsten.

Lees meer

Cantharel


De cantharel is van oorsprong een paddenstoel die niet kan worden geteeld. De cantharel wordt dan vaak ook wild geplukt in Oost-Europese landen. Toch zijn er een aantal kwekerijen instaat om dit mooie product het hele jaarrond te kweken. Zo kan deze opvallende en vrolijke paddenstoel het hele jaar worden gegeten. De cantharel wordt door veel van ons het snelst herkend aan zijn opvallende vorm.De zachte aardse smaak van de cantharel geeft gerechten meer basis en smaak. Naast de zachte en aardse smaak van de cantharel beschikt deze ook over een licht gepeperde smaak. Door deze kleine pepertint krijgt een gerecht net iets meer pit.

Lees meer

Cantharel (grise)


De cantharel grise is familie van de normale cantharel, maar heeft een grijze kap. De grijze kap zorgt voor een opvallend ingrediënt binnen verschillende gerechten. Deze toevoeging kan heel speels staan. De cantharel grise smaakt het lekkerst binnen een gebakken ei of diverse wildgerechten. De smaak van de cantharel grise komt hierin het natuurlijkst in naar voren en versterkt de smaak van de rest van de ingrediënten.De cantharel grise kent zijn oorsprong in de Franse bossen. Deze paddenstoel gedijt dan ook het best in naald en loofbossen met zijn zure gronden. Het kruidige karakter van de cantharel grise heeft hem zijn populariteit verschaft, waardoor deze tot op de dag van vandaag dan ook nog steeds zeer geliefd is.

Lees meer

Cantharel (jaune)


De cantharel jaune is de soort cantharel die een kruidige smaak in zich herbergt, maar veel minder geurt dan de gewone cantharel. De cantharel jaune kent daarnaast minder vlezigheid binnen de steel, doordat de steel van de cantharel jaune veel slanker is. De cantharel jaune gedijt vooral in het wild, maar is in de kweek het gehele jaar beschikbaar.De speelse cantharel jaune past in gerechten van verschillende seizoenen. In een fijne stamppot, een heerlijk wildgerecht of een zomerse salade? De cantharel jaune geeft een fijne aardse smaak in al van deze gerechten.

Lees meer

Eekhoorntjesbrood


Eekhoorntjesbrood is een bekende Nederlandse paddenstoel met een mooie verfijnde smaak. In het wild wordt eekhoorntjesbrood vooral in de Franse en Italiaanse bossen gevonden. Veel Fransen en Italiaanse gerechten herbergen dan ook het edele eekhoorntjesbrood, waardoor het in Nederland ook een steeds vaker genuttigde paddenstoel soort wordt.Eekhoorntjesbrood beschikt over smakelijk en sappig vruchtvlees. Het vruchtvlees van de paddenstoel is totaal wit van kleur. De smaak van eekhoorntjesbrood komt het fijnst tot zijn recht in salades en stoofgerechten. Eekhoorntjesbrood wordt meestal gegaard of gebakken, maar kan ook rauw worden verwerkt in een frisse salade.Koks typeren eekhoorntjesbrood als krachtig en nootachtig tegelijk, maar toch mild en subtiel van smaak.

Lees meer

Enoki (fluweel pootje)


De enoki of fluweel pootje wordt in totale duisternis gekweekt, om de groei opgang te krijgen wordt er een extra hoeveelheid co2 toegevoegd. Het fluweel pootje komt hierdoor gemakkelijker omhoog en ontvangt zijn smaken, van de rijkelijke bodem waarop deze geteeld wordt.Een lange steel en met een klein dakje is de vorm die de enoki zijn typerende vorm geeft, omdat de steel tot het grootste onderdeel van de paddenstoel behoord dit tot het grootste geconsumeerde deel van deze paddenstoel.Het fluweel pootje wordt in kleine bundeltjes gebracht, om zijn vorm en structuur zo krachtig mogelijk te behouden. Dit is belangrijk omdat de enoki een kwetsbare paddenstoel is die wij niet willen beschadigen. De enoki wordt in tegenstelling tot vele andere paddenstoelen vaak rauw gegeten, ook kan deze als toevoeging dienen aan soepen. Door de slanke vorm van de enoki hoeft deze vaak pas na bereiding aan de gerechten te worden toegevoegd.

Lees meer

Eryngii (koningsoesterzwam)


Een lichte nootachtige paddenstoel met een lekkere beet zijn termen die de Eryngii het best typeren. Deze paddenstoel is het best te combineren met varkensvlees, lamsvlees en vele witvissen. De Eryngii is populair binnen de Italiaanse keuken en wordt hierbinnen veelvuldig gebruikt. De Eryngii is dan heerlijk in pasta’s.De aardse tonen binnen deze paddenstoel halen een gerecht gemakkelijk omhoog, daarnaast doet een licht pittige smaak de rest van het werk. De Eryngii hoeft niet gewassen te worden, omdat deze bovengronds groeit. De paddenstoel gedijt het best bij een temperatuur tussen de 6 en 8 graden, waardoor de koelkast als de ideale bewaarplek geldt.

Lees meer

Kastanje champignons


Kastanje champignons zijn na de ‘normale’ witte champignons de meeste gegeten champignons in Nederland. De populariteit van de champignon is te danken in het beetje meer karakter dat deze champignon in zich heeft in tegenstelling tot de witte champignon. De kastanjechampignons sluit bij velen comfortabel aan bij het smaak- en mondgevoel waardoor de kastanjechampignon dan ook niet voor niets een veel gewaardeerde champignon is.De kastanjechampignon wordt met de hand geplukt. Deze champignon is teer van stuk waardoor het met de hand plukken van deze champignon zorgt voor optimale bescherming. De kastanjechampignon beschikt over sappiger en noottachtiger vruchtvlees dan de witte champignon. De kastanjechampignon gaat dan ook goed samen met vele traditionele vleesgerechten, maar geven hier net een prettig culinair tintje aan. Ook in vele salades en pasta’s komt de smaak van de kastanjechampignon uitstekend tot zijn recht.De kastanjechampignon is goed te bewaren binnen een omgeving van 4 tot 8 graden, de koelkast is hiervoor dan ook de ideale bewaarplek.

Lees meer

Koraalzwam


De koraalzwam gedijt uitstekend in humusgronden binnen Europese of Amerikaanse loof- en naaldbossen. Toch is de koraalzwam ook vanuit de kweek een uitstekend en kwalitatief hoogstaand product. Zijn naam heeft deze prachtige zwam te danken aan de koraalachtige vormen waarin deze groeit. De koraalzwam lijkt zich op meerdere momenten te vertakken waardoor deze er anders uitziet dan de bekendere eetbare paddenstoelen. De speelsheid in vorm en smaak, maakt de koraalzwam tot een product dat fijn combineert in verschillende koude en warme gerechten. De smaak kan het beste gedefinieerd worden als licht nootachtig en bijna fruitig. De koraalzwam wordt echter toch vaker gekozen om zijn vorm, dan zijn smaak. Deze paddenstoel is dan ook een wat onbekendere soort en voor vele van ons nog onbekend.

Lees meer

Nameko (bundelzwam)


De ideale paddenstoel voor in stoofgerechten en soepen is de nameko. Door zijn krachtig vruchtvlees blijft de vorm perfect instant in gekookte en gestoofde gerechten. Ook de knapperigheid van de nameko blijft hier uitstekend in behouden.De nameko heeft een dunne steel en een kleine lichtbruine hoed. Het nootachtige karakter komt in combinatie met de knapperigheid van deze paddenstoel al snel naar voren, waardoor velen de nameko waarderen en graag gebruiken in verschillende gerechten.Onder de hoed van de nameko plakt het een beetje, na het bereiden van de nameko verdwijnt dit plakkerige gevoel en is deze paddenstoel op een uitstekende manier te consumeren. De nameko kan het best niet langer dan 24 uur in de koelkast worden bewaard, waardoor snelle consumptie een vereiste is.

Lees meer

Oesterzwam (geel)


De gele oesterzwam is een paddenstoel die zoals de naam al doet vermoeden voortkomt uit de familie van de oesterzwammen. De gele oesterzwam is zeer opvallend geel van kleur en doet in winterse- en herfstgerecht en daarom enorm fleurig aan. De gele oesterzwam doet bijna exotisch aan en is dat ook. De gele oesterzwam smaakt licht sappig en zoetig tegelijk. Deze combineert dan ook uitstekend bij zoutig vlees zoals wild en rund.De gele oesterzwam geeft net die extra plus geven aan wokgerechten en rijke groente mixen als hoofd- of bijgerecht. De ideale bewaartemperatuur voor de gele oesterzwam ligt rond de 5 graden. De koelkast is voor de gele oesterzwam dan ook een uitstekende bewaarplaats.

Lees meer

Oesterzwam (grijs)


De grijze oesterzwam is de meest grove oesterzwam binnen de oesterzwammen familie. De structuur binnen de paddenstoelen geeft een behoorlijke mate van stevigheid met zich mee waardoor deze uitstekend gedijt in de wat grovere gerechten. De smaak en textuur lijken in de verste verte iets weg te hebben van een goed stuk vlees, waardoor deze als prima vervanger kan dienen binnen vegetarische gerechten.De smaak van de grijze oesterzwam kan het best beschreven worden als; sappig, vol van smaak en bosachtig. De verwachting bij het aanzien van deze grijze oesterzwam loopt behoorlijk gelijk met de smaak die hier uit voortkomt. De grijze oesterzwam is zeer geliefd bij vegetariërs, maar is uiteraard ook voor de vleeseters onder ons een mooie kans om de week is eens lekker te doorbreken met een spannende paddenstoel.

Lees meer

Oesterzwam (roze)


De roze oesterzwam is zoals je vast al deed vermoeden een onderdeel van de oesterzwammen familie. De roze oesterzwam wordt hierin gekenmerkt door zijn subtiele, maar opvallende roze kleur. De roze kleur is het best herkenbaar als een zalmkleurig soort roze.Het roze exemplaar uit de familie van de oesterzwammen is behoorlijk aanwezig in de gerechten waar deze gebruikt wordt. De roze oesterzwam is behoorlijk zoet van smaak, gebruik deze dan met zorg en de juiste dosering binnen een gerecht om de smaken in hun waarde te laten en niet te overstemmen met zoetheid. Voor de echte fijnproevers is een de roze oesterzwam een ideale uitkomst die een gerecht zowel qua kleur als smaak een enorme diepgang kan geven.

Lees meer

Pom pom blanc


De pom pom Blanc zorgt op het menu van vele restaurants voor heel wat verontwaardigde gasten. Achter deze chique naam herbergt echter een prachtige paddenstoelen soort.De pom pom Blanc wordt nog door weinige kwekerijen geteeld, wat absoluut een gemiste kans is. De verfijnde smaken van de pom pom Blanc zorgen namelijk voor een fantastische toevoeging binnen velen verschillende gerechten. Net als vele paddenstoelen is de pom pom Blanc mild en licht zoetig van smaak, daarnaast kun je hierin ook een nootachtige smaak herkennen. De pom pom Blanc wordt meestal op een vrij simpele, maar smakelijke manier bereidt. Om de smaak van deze paddenstoel te bewaren kun je hem dan ook het best in plakken snijden en bakken in de olijfolie.

Lees meer

Portabella


Een trendy paddenstoel die steeds vaker gevuld wordt gegeten. De meeste portabella liefhebbers kiezen ervoor om de portabella af te vullen met een romige en kruidige kaas. De aardsheid en diepe smaken van de portabella steken uitstekend bij een romige kaas af waardoor deze combinatie zeer populair is.De portabella is een paddenstoel die je heerlijk kunt grillen in de oven. Beroemder is deze echter nog als paddenstoel voor op de barbecue, zijn dikke huid en grove smaak leent zich namelijk enorm goed voor de garing op de barbecue. De portabella is het gehele jaarrond verkrijgbaar en bruikbaar in zeer uiteenlopende gerechten. De portabella kan bewaart worden in de koelkast bijna een gehele week.

Lees meer

Ridderzwam (paars)


De paarse ridderzwam is een echte Franse ridderzwam. In de herfstmaanden wordt deze dan ook veelvuldig geplukt in het Franse land. Toch is deze paddenstoel het gehele jaarrond verkrijgbaar vanuit de kwekerij. De paarse ridderzwam is geen opvallend paarse zwam, maar beschikt slechts over een licht paarse kleur die bijna helemaal verdwijnt bij bereiding van de zwam. De paddenstoel is vrij vlezig en stevig van structuur.In pasta- en wildgerechten komen de smaken van de paarse ridderzwam het best tot zijn recht, maar vormen niet de boventoon. De paarse ridderzwam moet iets langer worden gebakken dan normaal en is niet rauw te eten. De paarse ridderzwam is het mooist om in zijn geheel op te eten door zijn mooie vormen en fijne grootte.

Lees meer

Shii take


De van oorsprong Japanse shii take paddenstoel is een heerlijke paddenstoel die van de buitenkant een klein beetje lijkt op de veel populairdere kastanjechampignon. De shii take kan 1 tot 2 weken in de koelkast worden bewaard. De shii take paddenstoel is hierdoor een relatief houdbare paddenstoelensoort die langer bewaard kan worden dan zijn soortgenoten.De shii take is een echte oosterse paddenstoelen soort die in tegenstelling tot de kastanjechampignon veel beter gebruikt kan worden in oosterse gerechten. De shii take paddenstoel is het gehele jaar beschikbaar en wordt het hele jaar door vers gekweekt. Het vruchtvlees van de shii take paddenstoel heeft een sterke smaak, deze is anders dan die van de normale witte champignon of kastanjechampignon.

Lees meer

Witte champignon


Witte champignons zijn de meest gegeten champignons in de westerse wereld. De champignon wordt in Nederland zelfs meer gegeten dan alle anderen soorten bij elkaar opgeteld. De witte champignon herbergt simpele strakke smaken, die bij iedereen bekend in de mond zijn. In veel gerechten vormt de champignon een belangrijk component. Denk hierbij aan pizza’s, sauzen voor over de pasta of een heerlijke lasagne.Naast de witte champignon is er echter meer. Er zijn veel paddenstoelen die een gerecht kunnen verijken op een manier zoals je dat nog nooit eerder hebt herkent. Om hier mee te experimenteren is het spannend om verschillende paddenstoelensoorten uit te proberen.De witte champignon zelf is een veelzijdig product dat zich voor vele gerechten leent en prima combineert met veel verschillende soorten producten.

Lees meer

Zwarte trompet


De zwarte trompet of zwarte cantharel is zeer donker en bijna zwart van kleur. De zwarte trompet hoort bij de cantharellen familie en is aan de smaak en structuur van de cantharel dan ook niet voor niets het meest verwant. De zwarte trompet smaakt uitstekend in soepen en vleesgerechten. De zwarte trompet is sappig, zoetig en nootachtig van smaak waardoor deze goed combineert met zoute smaken.De zwarte trompet wordt veel gedroogd, maar is vers nog lekkerder. Helaas is de verse variant van de zwarte trompet niet lang houdbaar. Snelle consumptie van de zwarte trompet is dan ook essentieel om de rijke smaken te behouden. De zwarte trompet kan het best op de dag van aankoop gegeten worden.

Lees meer